Gastdocenten

——————————————————-

——————————————————————–

 

bas_ticheler

Bas Ticheler
Geboren op 14 mei 1972 in Losser.
Werkervaring: commentator / verslaggever radio (en later ook televisie) NOS sport (1995-2014). De jaren 1995-2000 actief geweest als freelancer. In die tijd heeft Ticheler ook gewerkt voor de regionale omroep Radio M Utrecht en de AVRO.  Sinds augustus 2014 is hij in dienst van de KNVB als “Perschef Nederlands elftal” met een rol op de afdeling communicatie van de KNVB.

 

 

 

 

 

 

 

A82Q4764b_goedTom van Hulsen
Geboren op
Opleiding: School voor Journalistiek (SVJ) in Utrecht.
Werk: sportverslaggever bij Aalsmeerder Courant/Uithoornse Courant/De Ronde Vener (1988-1990), daarna eindredacteur bij De Krant op Zondag (1990-1992) en voetbalcoördinator bij Sport7 (1996-1996). Van Hulsen is vooral bekend vanwege zijn werk bij Voetbal International waar hij ruim 23 jaar werkzaam was als coördinator buitenland, chef redactie en adjunct-hoofdredacteur. Daarna volgde hij Johan Derksen op als hoofdredacteur, maar die functie legde hij neer in november 2015.
Bijzonderheden: auteur van het boek ‘Kick & Rush – Verhalen over Engels voetbal’ (2013).

 

 

 

KarelKarel van den Berg
Geboren op 28 januari 1964 in Oosterwolde, Gelderland.
Opleiding: de Academie voor Journalistiek in Kampen (nu Windesheim School of Media in Zwolle) niet afgemaakt en het vak goeddeels in de praktijk geleerd. In 2007-2008 een opleiding in creativiteit (creatief denken en het faciliteren van creatieve processen) gevolgd aan het Centrum voor de Ontwikkeling van het Creatieve Denken (COCD) in Antwerpen.
Werkervaring: 1988 redacteur nieuwsblad de Elburger Courant (✝), 1991 verslaggever Deventer Dagblad (✝), 1995 verslaggever Arnhemse Courant (✝), 1996 nieuws- en actualiteitenverslaggever (en plv. eindredacteur) TV Drenthe, 1999 verslaggever op de NCRV-redactie van de actualiteitenrubriek Netwerk (✝).
Huidige functie:  in 2009 de Mediapraktijk opgericht – ‘in creatieve journalistiek en journalistieke creativiteit’. Van den Berg bedrijft (televisie-) journalistiek (onder meer voor de NOS) en ontwikkelt en verspreidt expertise over journalistieke ideeontwikkeling. De basis voor de methodiek van de mediapraktijk is te vinden in zijn twee boeken (september 2011): Nieuws dat verzin je niet – manifest voor het journalistieke idee en Bedenk eens wat nieuws – handboek voor journalistieke ideeontwikkeling———————————————————————————————————————————————————————————–

——————————————

—————-————————————————————————————————————————

Iwan van Duren
Geboren op 28 februari 1966 in Scherpenzeel (Gelderland).
Werk: Radio Ratalan, De Gelderlander, Omroep Gelderland (radio en tv) Voetbal International, VI TV. Op dit moment is Van Duren werkzaam als onderzoeksjournalist voor Voetbal International.
Bijzonderheden: winnaar Nico Scheepmakerbeker en auteur van Biografie Guus Hiddink, Voetbal in een Vuile Oorlog en Het beste van Oranje.

———

——–

—————————————————————————–

—————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————————————

 

 

 

Ad van Liempt
Geboren op 21 mei 1949 in Utrecht
Werkervaring: Van Liempt begon in de regionale sportjournalistiek toen de tweede divisie nog bestond, in 1968. Daarna is hij meer dan veertig jaar journalist geweest, bij het Utrechts Nieuwsblad als chef nieuwsdienst, bij het NOS Journaal als chef binnenland, bij Studio Sport als chef, bij NOVA als eind- en hoofdredacteur en bij Andere Tijden, ook als eindredacteur. Hij was mede-oprichter van Andere Tijden en Andere Tijden Sport.
Hij heeft jarenlang de grote NOS-uitzendingen geleid, bij verkiezingen, bij koninklijke hoogtijdagen en bij de superevenementen op sportgebied. Daarnaast schreef hij een groot aantal boeken, de meeste over historische onderwerpen (vooral Tweede Wereldoorlog), maar ook over sport. Van Liempt is nu gepensioneerd, maar nog actief als schrijver en docent op de School voor Journalistiek in Utrecht.

 

 

————

 

Tom Knipping
Geboren op 21 december 1977 in Millingen aan de Rijn.
Opleiding: School voor Journalistiek Utrecht
Werkervaring: Sportweek, De Gelderlander en Voetbal International.
Huidige functie: Verslaggever Voetbal International.

—————————————————————————————————————————————————————————————–

 

 

Sjoerd Mossou
Geboren op 17 oktober 1978 in Breda.
Opleiding: 1996-2000 Academie voor Journalistiek in Tilburg (1996 – 2000)
Ervaring: Voetbal International (2000 – 2003), voetbalcorrespondent Engeland voor VI en Algemeen Dagblad (2003 – 2004). Vanaf 2004 is Mossou als volger van Oranje, Ajax en Feyenoord werkzaam voor het Algemeen Dagblad. Sinds 2009 heeft hij daar een tweewekelijkse column. Mossou is sinds januari 2011 opvolger van Hugo Borst als zaterdagcolumnist in AD Sportwereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thijs SlegersThijs Slegers
Geboren op 30 december 1976 in Geldrop.
Studie: Fontys Journalistiek
Werkervaring:  medewerker sportredactie Eindhovens Dagblad (1996-1999), bureauredacteur/algemeen verslaggever/Ajax-watcher Voetbal International (1999-2008), PSV-watcher dagblad De Telegraaf (2008-2010), PSV-watcher Voetbal International (2010-2015). Huidige functie: perschef PSV.
Nevenactiviteiten:  schrijver van Geen Genade, de biografie van ex-international Andy van der Meijde. Van dit boek zijn inmiddels (oktober 2014) ruim 140.000 exemplaren verkocht. Verder is Slegers analist bij FC Onder Ons, een wekelijks voetbalprogramma Omroep Brabant en lid van het sportpanel Business Nieuws Radio (BNR).

 

 

—————————

 

DSC02229zw

 

Janneke van der Horst
Geboren op 11 juli 1981 in Blaricum.
Studie: gesjeesde studente Politicologie aan de UvA.
Werkervaring: sportcolumnist van Het Parool en webredacteur van Hard gras. Janneke was in haar studententijd redacteur bij Propria Cures. Ze schrijft als freelancer al jaren voor diverse bladen en kranten over sport maar ook over boeken voor o.a. NRC, HP de Tijd, ZIN, Hard gras en Volkskrant Magazine. Verder geeft Janneke les in het schrijven van fictie.
Bijzonderheden: van haar hand verscheen een literaire verhalenbundel waarmee ze werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs.

 

 

 

Willem Vissers
Geboren op 13 juni 1964 in Echt (Limburg).
Opleiding: Atheneum, Academie voor de Journalistiek Tilburg.
Werk: ANP sportredactie 1988-1997.
Vanaf 1997, Volkskrant, sportredactie, voetbal.
Onder meer: vijf WK’s bezocht, drie EK’s, twee Olympische  Spelen, vier keer Afrika Cup, Copa America, WK en EK vrouwen, tien Europese finales clubvoetbal.
Bijzonderheden: Winnaar Hard Gras Prijs 2010 voor verslag WK-finale.

————————————————————————————————————————————————————–——————–
—————————————————————————————————————————————————————————————
Theo Dersjant
Geboren op 21 juni 1957 in Utrecht.
Werkervaring: na een afgeronde opleiding journalistiek (Utrecht) werkte hij voor De Morgen (Vlaanderen), De Gooi- en Eemlander en vakblad De Journalist. Dersjant was eindredacteur van De Nieuwe Reporter en medewerker bij het Vara tv-programma De Leugen Regeert.
Huidige functie: docent en Hoofd Onderwijs aan Fontys Hogeschool Journalistiek in Tilburg. Ook is Dersjant gastdocent aan de Hamburg Media School, voorzitter van de jury van De Luis (de prijs voor het beste interview in Nederland) en lid van de jury van de European Newspaper Awards.
Bijzonderheden: in 2000 verscheen van zijn hand het boekje Uit Onbetrouwbare Bron – de mooiste missers in de media (Plataan).

 

 

 

Ton Bennink
Geboren op 02 februari 1959 in Nijmegen
Opleiding: docent aardrijkskunde/geschiedenis
Werkervaring: freelance journalist o.a. De Nijmeegse Stadskrant, Trouw, De Journalist, reclasseringsmagazine, SER-magazine, vakblad Arbo, hoofdredacteur vakblad Politiemagazine
Huidige functie: docent FHJ, freelance journalist.

Advertenties
%d bloggers liken dit: